sok od cvekle recept
Sok od cvekle je čudotvorni lijek. Cvekla je jedno od korjenastog povrća sa najbogatijim nutrijentima na planeti i treba je konzumirati svakodnevno, ako ne i nekoliko puta nedeljno.

Sirova oksalna kiselina u soku cvekle je poznati rastvarač neorganskih (loših) naslaga kalcijuma u telu. Ove neorganske naslage kalcijuma su jedan od glavnih uzroka hroničnih bolesti koje danas vidimo (bilo da se radi o artritisu, srčanim oboljenjima, raku, bubrežnim kamencima, problemima s očima, proširenim venama ili aterosklerozi).

Pijenje puno soka od cvekle može izazvati intenzivne simptome detoksikacije, pa bi bio pametan potez početi sa samo pola recepta prve sedmice, a zatim polako povećavati količinu dok ne dobijete punu porciju u narednih nekoliko sedmica. Kada se naslage kalcija otapaju, teški metali, hemikalije i virusi se oslobađaju iz svojih „skrivenih tačaka“ (također u naslagama kalcijuma).

Cvekla je takođe odlična za pomoć u liječenju kožnih problema, prevenciji raka i urođenih mana, poboljšanju zdravlja očiju, jačanju jetre i anemije.

Recept za sok od cvekle

Sastojci: (1 puna porcija)

– 2 veća korijena cvekle, oguljena

– 1 veza peršuna

– 3 jabuke

– 4 stabljike celera

– 1 limun, oguljen

– 2 inča svježeg korijena đumbira

– 1 inč svježeg korijena kurkume

Priprema:

Sve navedene sastojke provucite kroz sokovnik i odmah uživajte!

Post a Comment

أحدث أقدم